Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، شاید در سال ۹۲ که به تازگی‌گفتمان اقتصاد مقاومتی وارد فضای اقتصادی و سیاسی کشور شد کمتر کسی تصور این را داشت که چند سال بعد یعنی درست در زمان اوج فشار‌های اقتصادی غرب و آمریکا، کلید واژه حل مشکلات کلان و خرد اقتصاد کشور، حرکت در مسیر صحیح و اصولی اقتصاد مقاومتی باشد؛ با در نظر گرفتن شرایط فعلی کشور، چه تعریفی می توان از شاه کلید حل مشکلات کشور یعنی اقتصاد مقاومتی داشت؟   اقتصاد مقاومتی چیست؟ بنا به تعریف برخی از اقتصاددانان از اقتصاد مقاومتی، این نوع اقتصاد معمولاً در رویارویی و تقابل با اقتصاد وابسته و مصرف کننده یک کشور قرارمی گیرد که منفعل نیست و در مقابل اهداف اقتصادی سلطه، ایستادگی نموده و سعی در تغییر ساختار‌های اقتصادی موجود و بومی سازی آن بر اساس جهان بینی و اهداف دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  بیشتر بخوانید: بازار بورس چیست؟/سرمایه گذاری در بورس چه مزیت هایی دارد؟/آیا بورس ارزش سرمایه‌گذاری را دارد؟

برای تداوم این نوع اقتصاد، باید هرچه بیشتر به سمت محدود کردن استفاده از منابع نفتی و رهایی از اتکای اقتصاد کشور به این منابع حرکت کرد و توجه داشت که اقتصاد مقاومتی در شرایطی معنا پیدا می‌کند که جنگی وجود داشته باشد و در برابر جنگ اقتصادی و همچنین جنگ نرم دشمن است که اقتصاد مقاومتی معنا پیدا می‌کند.

  رضا عباسی استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، با اشاره به مفهوم اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی مفهومی است که درپی مقاوم سازی، بحران زدایی و ترمیم ساختار‌ها و نهاد‌های فرسوده و ناکارآمد موجود اقتصادی مطرح می‌شود، که قطعا باور و مشارکت همگانی و اعمال مدیریت‌های عقلایی و مدبرانه، پیش شرط و الزام چنین موضوعی است. اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی‌ها و تاکید روی مزیت‌های تولید داخل و تلاش برای خود اتکایی است.  
او با اشاره به اجرایی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: در صورتی که حرکت دولت در خصوص اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی با سرعت و زمان بیشتری صورت می‌پذیرفت امروز ثمرات اجرای آن برای آحاد جامعه و فعالین اقتصادی کشور ملموس‌تر می شد، اما همین که چه منتقدین و چه موافقین در حوزه اقتصادی کشور درمان اقتصاد کشور را منوط به استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های داخلی می‌دانند کافی است یکبار دیگر دستگاه‌های متولی برنامه ریزی علمیاتی خود را در این خصوص تدوین و به اجرا گذارند.   بیشتر بخوانید: بیمه چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟
استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی گفت: اقداماتی که از جانب دستگاه‌های اجرایی تاکنون به خوبی اجرایی نشده بدین ترتیب است که در حوزه بسیج تمامی امکانات برای خلق و توسعه کارآفرینی در کشور علی رغم وجود ظرفیت‌های عظیم اقدامات دولت موفقیت آمیز نبوده است.   عباسی افزود: همچنین در حوزه محصولات دانش بنیان به عنوان یکی از شاه کلید‌های اصلی اقتصاد مقاومتی تاکنون نتوانسته ایم در فرآیند تجاری سازی این محصولات موفق عمل نمائیم.

او با بیان نقاط ضعف اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی گفت: سایر نقاط ضعف در حوزه اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به طور خلاصه عبارتند از:

-استفاده نکردن از ظرفیت اجرای هدفمند سازی یارانه‌ها که با هدف رشد و رونق تولید داخلی ایجاد شد، در صورتی که می‌توان با رونق بخش عرضه و تقاضا در نتیجه افزایش تولید و افزایش قدرت خرید مصرف کنندگان رکود را از اقتصاد خارج نمود.
-وجود واسطه‌ها و دلال‌ها مانع ایجاد سهم بری عادلانه در زنجیره تولید تا مصرف شده است.
-واردات کشور در زمینه کالا‌های اساسی پر مصرف همچنان بصورت عمده از کشور‌های محدود و خاص انجام می‌شود که این عامل می‌تواند مشکلات فراوانی را در خصوص فرآیند تامین و قیمت این محصولات به وجود آورد.
-وجود بخش نامه‌های اداری متعدد و تصمیمات خلق الساعه دولتی و بوروکراسی‌های پیچیده عملیات و فرآیند تجارت خارجی در کشور را دچار مشکل کرده است.
-ساز و کار‌های اجرایی موثر در حوزه ارتباطات بانکی داخلی با بانک‌های خارجی با هدف کاهش ریسک تجارت خارجی در زمان تحریم‌ها وجود ندارد و بخش عمده‌ای از زمان و هزینه‌های تجارت خارجی کشور بخصوص برای فعالین اقتصادی بخش خصوصی از این حیث به هدر می‌رود.

استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی گفت: دولت قصد دارد بودجه سال آتی کشور را با محوریت اقتصاد مقاومتی و کاهش سهم درآمد‌های نفتی تدوین نماید.

عباسی افزود: این اقدام سبب‌توجه هر چه بیشتر به منابع و ظرفیت‌های مغفول مانده در اقتصاد می‌گردد که امید است با بهره مندی از این پتانسیل‌ها و ظرفیت ها به خصوص در زمینه دسترسی آسان و ارزان به نیروی کار خلاق و ماهر، انرژی ارزان، اقلیم مناسب جغرافیایی، وجود سرمایه گذاران داخلی آماده به کار، مواد اولیه در دسترس و ارزان و... بتوانیم در مسیر شکوفایی اقتصادی قرار بگیریم.     بیشتر بخوانید: چگونه به یک کارآفرین تبدیل شویم؟ 
او تصریح کرد: باید بتوانیم حرکت‌های جهادی را در مسیر شکست تحریم‌های اقتصادی دشمنان با سرعت بیشتر و بهتری دنبال نمائیم. اهداف تحقق اقتصاد مقاومتی چیست؟ استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی همچنین با اشاره به اهداف تحقق اقتصاد مقاومتی که ثمرات بسیاری برای کشور دارد، گفت: اقتصاد مقاومتی اهداف کلان بسیاری را دنبال می کند اما مهم ترین اهداف تحقق اقتصاد مقاومتی عبارتند از:   -مهار سوداگری و فساد، گام اول تحقق اقتصاد پایدار
-مردمی سازی اقتصاد، ارتقاء مقاومت اقتصادی دربرابر تحریم‌ها
-خلاصی از وابستگی به درآمد نفت، مصداق خود اتکایی
-اولویت بندی شرکای تجاری ایران
-فرهنگ سازی اولویت تولید بر واردات و خرید کالای داخلی اقتصاد مقاومتی، تکیه بر تولید ملی اقتصاد مقاومتی در شرایط امروزی کشور که روز به روز با تحریم‌های گسترده‌ای روبه رو می‌شود اهمیت دو چندان یافته است. اقتصاد مقاومتی متکی به مردم است؛ به عبارت دیگر در اقتصاد مقاومتی تکیه بر تولید داخلی است؛ به فرموده مقام معظم رهبری ستون فقرات اقتصاد مقاومتی تولید داخلی است پس توجه به توان و ظرفیت‌های داخلی و بهره گیری از نیرو‌های داخل در این اقتصاد و کاهش واردات مهم تلقی می‌شود.   با توجه به بررسی همه عوامل موثر در اقتصاد مقاومتی باید گفت که تحریم‌ها نمی‌توانند خلل مهمی برای کشوری با قدرت جمهوری اسلامی ایران و با این مرز‌های گسترده و منابع خدادادی ایجاد کنند، کشوری که به خدای متعال اتکا دارد و ملتی استوار و هوشمند است حتماً پیروز این میدان خواهد بود.   نظام اسلامی قادر است با برنامه ریزی، تلاش، تدوین استراتژی‌ها و اقدامات لازم با محوریت اقتصاد مقاومتی، تهدید‌های امروز را به فرصت تبدیل کند.   انتهای پیام//ج.ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تحریم ها اخبار اقتصادی اخبار سیاسی رونق تولید اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۵۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۷۰۰ پروژه محرومیت زدایی در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمد مهدی اقبال‌پور بعدازظهر چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگاران شمار پروژه‌های محرومیت‌زدایی را که توسط بسیج سازندگی سپاه کربلا اجرا شد، هزار و۶۶۶ پروژه اعلام کرد و ارزش آن را ۶۷۵ میلیارد تومان بیان کرد.

وی افزود: از این تعداد ۳۷ پروژه به طول ۵۵ کیلومتر مربوط به راه روستایی، ۸۵ پروژه به طول ۱۳۰ کیلومتر آبرسانی، ۲۱ پروژه به میزان هفت هزار و ۴۰۰ متر مکعب احداث مخزن، هشت پروژه ایستگاه پمپاژ آبرسانی، ۱۰ پروژه برق رسانی در حوزه آبرسانی بوده است.

وی گفت: همچنین ۳۱ پروژه مدیریت بحران شامل احداث دیواره حفاظتی رودخانه‌ها، هشت پروژه لایروبی و ساماندهی رودخانه‌ها و ۵ پروژه فیبر نوری مخابرات نیز توسط بسیج سازندگی اجرا شده است.

سرهنگ اقبال پور از اجرای ۱۰ پروژه مخابراتی و سایت مخابرات و ۴۵ پروژه جاده بین مزارع به طول ۱۰۰ کیلومتر خبر داد و گفت: ۹۵ خانه محروم و ۳۲۰ گلزار شهدا نیز اجرا شده است.

مسئول بسیج سازندگی استان مازندران با بیان اینکه ۴ پروژه مزرعه اقتصاد مقاومتی با اعتبار ۶۰ میلیارد تومان اجرا شده است، گفت: چهار پل روستایی نیز احداث شده است.

وی از غرس ۲۰۰ هزار اصل نهال در سواحل مناطق شهری و روستایی خبر داد و اعتبار اجرای این طرح را ۱۰ میلیارد تومان بیان کرد.

سرهنگ اقباپور با اشاره به افتتاح ۹۰۰ کارگاه اقتصاد مقاومتی و مشاغل خرد ارزش ریالی این پروژه را ۱۴۰ میلیارد تومان بیان کرد و گفت ۴۰ صندوق قرض الحسنه به ارزش یک میلیارد تومان در استان فعال شده است.

وی بر پایی نمایشگاه اقتصاد مقاومتی و دستاوردهای بسیج سازندگی به تعداد ۲۲ مورد را ز دیگر برنامه‌ها بیان کرد و درباره خدمات اجتماعی و کمک مومنانه نیز گفت: ۸۰ هزار و ۱۰۰ فقره کمک مومنانه شامل البسه، پوشاک، لوازم التحریر، تبلت، بسته معیشتی، کارت هدیه و غیره به ارزش ۴۱ میلیارد تومان توزیع شده است.

سرهنگ اقبالپور ارزش ریالی پروژه‌های محرومیت زدایی و اشتغال زدایی را ۶۷۵ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت ۷۰۰ گروه جهادی نیز برای ارائه خدمات محرومیت زدایی به استان اعزام شده است.

کد خبر 6100590

دیگر خبرها

  • توجه به تولید دانش بنیان کلید حل مشکل اقتصادی کشور است
  • اجرای ۱۷۰۰ پروژه محرومیت زدایی در مازندران
  • برگزاری همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • تحقق شعار سال منوط به احیای اصول اقتصادی قانون اساسی است
  • افتتاح نمایشگاه اقتصاد مقاومتی در دلیجان
  • برپایی نمایشگاه طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان
  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است
  • افتتاح نمایشگاه عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است