Web Analytics Made Easy - Statcounter

مگامال‌ها و ‌هایپرمارکت‌های تازه به شکل قارچ‌گونه‌ای از نقاط مختلف شهر سر برمی‌آورند؛ ‌ابر‌فروشگاه‌هایی که اغلب اوقات در تسخیر برندهای غیر ایرانی هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرایرانی، امسال در حالی تحت عنوان «اقتصاد مقاومتی، تولید – اشتغال» ‌نامگذاری شده است که مگامال‌ها و ‌هایپرمارکت‌های تازه به شکل قارچ‌گونه‌ای از نقاط مختلف شهر سر برمی‌آورند؛ ‌ابر‌فروشگاه‌هایی که اغلب اوقات در تسخیر برندهای غیر ایرانی هستند و از سوی دیگر خیلی وقت‌ها در مناطق ضعیف شهر جولان نمایش برندها به اقشار ضعیف اقتصادی می‌شوند و از سوی دیگر با عرضه مستقیم و متنوع اجناس خود موجب شده‌اند تا کم‌کم بنگاه‌های اقتصادی کوچک رو به سمت اضمحلال پیش روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابرفروشگاه‌ها در حالی در خدمت عرضه انواع و اقسام برندهای خارجی هستند که کارگاه‌های کوچک داخلی به دلیل ناتوانی از رقابت با این برندها یکی پس از دیگری در حال تعطیلی است.

خیابان شهید مدنی یکی از محله‌های شهر تهران است که ساکنانش به لحاظ اقتصادی و مالی جزو ضعیف‌ترین اقشار محسوب می‌شوند. چند نانوایی در این محدوده با کمک خیرین و در طرح خیرات نان به افراد نیازمند محله نان رایگان می‌دهند، اما در همین محله یکی از بزرگ‌ترین ‌هایپرمارکت‌ها سر برون آورده است؛ ‌هایپرمارکتی که برای یک کفش از یکی از برندهای آن باید چیزی حدود 600 هزار تومان پول بدهید. این پول درست به اندازه کرایه خانه یک ماه بسیاری از خانواده‌هایی است که در کوچه پس‌کوچه‌های این محله ساکن هستند. افرادی که بی‌تردید توانایی خرید از این مرکز را ندارند اما از آنجایی که زمین در این محله ارزان‌تر است و در مسیر بزرگراه امام علی (ع) قرار دارد، سرمایه‌گذاران این فروشگاه به سراغ منطقه‌ای فقیر‌نشین آمده‌اند. همچنان که بازار مبل یافت‌آباد یا فروشگاه‌های بزرگ عرضه فرش یا دیگر اقلام در سایر مناطق ضعیف شهر امپراتوری بزرگی را به نمایش می‌گذارد و کالاهایی را عرضه می‌کند که هیچگونه همخوانی با مخاطبان محلی خود ندارد و در عمل برای مخاطبان خاص دیگری طراحی شده است. فروشگاه‌هایی که چندان با اشتغالزایی و تولید ملی همخوانی ندارد، بلکه تنها ولع مصرف را ترویج می‌کند و محلی برای عرضه تولیدات غیر‌بومی برای اقشار تازه به دوران رسیده‌ای است که تلاش می‌کنند با نمایش ثروت خود به تشخص دست بیابند، اما در فرآیند انتقال و تغییر ارزش‌ها به سمت و سوی مادی‌گرایی مسابقه‌ای نافرجام برای دستیابی سایر اقشار جامعه به نمادهای ثروت و اشرافیت شکل می‌گیرد که آغازش نیاز به احترام و دیده شدن و پایانش رشد و گسترش آسیب‌های اجتماعی است.


جولان بدلی‌ها
مراکز تجاری و بوتیک‌ها جزو مراکزی هستند که در اشاعه و ارائه کالاهای تجملی نقشی اساسی دارند. رشد و گسترش قارچ مانند‌ هایپرمارکت‌ها یا ابرفروشگاه‌ها در کشور ما نشانه‌ای از تغییر نظام ارزشی و واردات افسار‌گسیخته کالاهای لوکس و تجملی است. در چنین شرایطی اقشار مرفه که توانایی تهیه این کالاها را دارند برای جلب احترام بیشتر در پی تغییر نظام ارزشی جامعه اینگونه کالاها را تهیه می‌کنند. از سوی دیگر وقتی نظام ارزشی جامعه این نمایش ثروت را نه فقط توبیخ نمی‌کند، بلکه تشویق می‌کند، اقشار متوسط و ضعیف جامعه هم برای به دست آوردن احترام دیگران وارد این میدان می‌شوند. در اینجا بدیهی است قشر متوسط و پایین اقتصادی توانایی تهیه کالاهای لوکس برند را ندارد. در اینجاست که مجال جولان بدلی‌ها فراهم می‌شود، همچنان که حمید قبادی دبیر کار گروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از شناسایی 400 برند فاقد مجوز در کشور خبر داده بود؛‌برندهایی که قرار بود اسامی‌شان هم از طریق وزارت صنعت معدن تجارت به مردم اعلام شود. صرف‌نظر از اینکه ماجرای برخورد با این برندهای تقلبی و فاقد مجوز به کجا رسید، ‌فلسفه حضور این تعداد برند تقلبی در کشور نیازمند واکاوی و بازنگری جدی در سبک زندگی و تغییر نظام ارزشی کشور است.

مراکزی برای انتقال ارزش‌های تجملی
مراکز تجاری بزرگ و مدرن در کشورمان بسیار شبیه مراکزی است که در کشورهای اروپایی و امریکا وجود دارد، اما تفاوت جدی میان ‌هایپرمارکت‌های ایرانی با انواع امریکایی‌اش این است که این مراکز در خارج از کشور اغلب در خارج از شهر قرار دارند و کالاهای مورد نیاز عامه را به قیمت ارزان‌تر از شهر به مردم ارائه می‌کنند. در کشور ما اما این مراکز در نقاط اصلی بافت زیستی شهر قرار دارند و بنابراین مرکز تشعشع ارزشی هستند. از این مهم‌تر کالاهایی که در این مراکز عرضه می‌شود بیشتر کالاهای لوکس و برای اقشار مرفه جامعه است. در نتیجه قشر بالا برای ارضای نیازهای خود مراکزی را می‌یابند که قشر متوسط نیز در راستای تمایل به کسب احترام از آنها پیروی می‌کند و در نهایت نوبت به قشر فقیر می‌رسد که برای داشتن این کالاها احساس نیاز کند و با عنایت به نداشتن شرایط تهیه چنین کالاهایی در آرزوی آن بماند و با حس محرومیت نسبی مواجه شود. پس می‌توان نتیجه گرفت مراکز تجاری مدرنی نظیر‌ هایپرمارکت‌ها، ‌مراکز فروش فرش یا مبلمان که در مناطق مختلف مرکز یا اطراف شهر شکل گرفته است، از نظر اجتماعی نقش مراکز انتقال ارزش‌های تجملی قشر بالا را به بقیه اقشار جامعه و تغییر ارزش‌های اجتماعی را در پی این فرآیند ایفا می‌کند و مردم را به سمت مصرف کالاهای تجملی سوق می‌دهد.

تضاد با روح اقتصاد مقاومتی
مصرف کالاهای تجملی با روح اقتصاد مقاومتی در تضاد است. بدیهی است در شرایطی که کشورمان به واسطه تحریم‌ها با معضلات اقتصادی شدید درگیر است و رکود به رکوردداری رسیده است، واردات و مصرف کالاهای لوکس و تجملی بزرگ‌ترین سنگ‌اندازی در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی و تولید ملی است که می‌تواند منجر به افزایش بیش از پیش رکود و بیکاری شود. در چنین شرایط باید دید پشت پرده رشد قارچ‌گونه مراکز تجاری مدرن در کشور ما چیست و این مراکز چه خوابی برای تولید ملی و بنگاه‌های کوچک دیده‌اند.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۱۰۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنظیم بازار در تحقق ابر پروژه مردمی دولت سیزدهم تاثیر گذار است

استاندار سمنان گفت: بحث تنظیم بازار و جلوگیری از تورم و گران‌فروشی در تحقق ابر پروژه دولت مردمی سیزدهم در راستای امیدآفرینی در بین آحاد اقشار جامعه و افزایش رضایتمندی عمومی، تاثیر بسزایی دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سمنان، سید محمدرضا هاشمی، امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست ستاد تنظیم بازار استان سمنان، اظهار کرد: نظارت ها بر بازار به منظور جلوگیری از ایجاد تنش و یا گرانفروشی و افزایش رضایتمندی در بین آحاد اقشار جامعه، بیش از پیش تقویت شود.

وی افزود: گران‌فروشی در استان سمنان به هیچ عنوان پذیرفته نیست و لازم است تا در این راستا به عنوان یک مطالبه مردمی دقت شود.

استاندار سمنان خاطرنشان کرد: برپایی نمایشگاه‌های فصلی در سطح استان امری مطلوب است، اما ضرورت دارد تا در اجرای نمایشگاه ها از ظرفیت بازاریان، اصناف و کسبه هر شهرستان استفاده شود.

هاشمی با اشاره به نظارت بر نحوه فعالیت خبازی‌ها در سطح استان در راستای افزایش کیفیت نان، تصریح کرد: بر اساس مصوبه سازمان پدافند غیرعامل کشور، ۳۰ درصد نانوایی های سطح استان به منظور مدیریت امور در مواقع بحران و اضطرار نسبت به دوگانه سوز نمودن واحدهای خود اقدام نمایند.

وی ادامه داد: بحث تنظیم بازار و جلوگیری از تورم و گران‌فروشی در تحقق ابر پروژه دولت مردمی سیزدهم در راستای امیدآفرینی در بین آحاد اقشار جامعه و افزایش رضایتمندی عمومی، تاثیر بسزایی دارد.

استاندار سمنان گفت: تامین کالا و اقلام اساسی مورد نیاز مردم در بازار یکی از وظایف اصلی ستاد تنظیم بازار است و به هیچ عنوان نباید در خصوص کالایی در استان با کمبود مواجه شویم.

کد خبر 751524

دیگر خبرها

  • برنامه‌های دهه کرامت با حضور پرچم متبرک و خادمین حرم در همدان
  • توافق‌نامه همکاری سازمان‌های بسیج اقشار و سازمان بسیج رسانه با بسیج سازندگی امضاء شد
  • تداوم رگبار و رعدوبرق در این نقاط مختلف کشور طی دو روز آینده
  • تداوم رگبار و رعدوبرق در نقاط مختلف کشور 
  • واردات خودرو باید شتاب پیدا کند!
  • تنظیم بازار در تحقق ابر پروژه مردمی دولت سیزدهم تاثیر گذار است
  • ۴۰ کاروان «سفیران کریمه» به نقاط مختلف کشور اعزام می شوند
  • تداوم بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
  • رگبار باران در نقاط مختلف کشور 
  • شکایت ده‌ها هزار راننده تاکسی از اوبر در نقاط مختلف جهان